Logo Yaparken Dikkat Edilecekler

Yazar: Unknown Tarih: 15:40 Kategori: , , , Yorum: Yorum Yap


Siz de eminim ki logo yapıyorsunuzdur. Peki bu logonun güzel bir tasarım olması için nelere dikkat etmeliyiz buyrun bir bakalım.
 
1- Sadelik

Bütün logolarda ortak özelliktir sadelik. Çünkü sade logo bakıldığında kolayca anlaşılabilir ve kavranabilir. Karmaşık logolar insanın gözünü yorar ve kimi zaman anlaşılmazlığa neden olabilir. Bu unsura dikkat etmek gerekir.

2- Oranlar

Logo boyutları gereğinden büyük veya gereğinden küçük olmamalıdır. Kartvizit, site gibi kullanımlara uyumlu olup büyültüp küçültüldüğünde bozulmamalıdır. 

3- Az Renk

Logoda olabildiğince az renk kullanmak önemlidir. Başarılı olan logoların çoğu genelde 1 veya 2 renk kullanılmış logolardır. Tabii ki yazı tipi de önemlidir. Sade yazı tipleri genelde daha ön plandadır. 

4- Kolay Bulunan Yazı Tipleri

Tabii ki kullanıcı bu logoyu editlemek isteyebilir. Kullanıcı bu logoyu editleyeceğinde yazı tipini bulurken zorluk çekmemesi için kolay bulunabilecek yazı tipleri seçilmelidir.

5- Özgünlük

Bir logo amacını güzel bir şekilde taşıyabilmeli ve rakiplerine benzememelidir. Logonun özgün olması rakiplerden farkı gösterecektir.

6- Firma Kişiliğini Yansıtma

Son olarak ise bir logo firmanın kişiliğini yansıtmalıdır. Logoya bakıldığında firmayla ilgili sorulabilecek sorulara cevap vermelidir.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Bu yazıya yapılan yorumlar: